Den Intelligente Containerterminal

Billede_035.jpg
29-05-2015

Med CLS som proceskonsulenter er Royal Arctic Logistics A/S (RALOG) og Aalborg Havn A/S gået sammen om projektet ’Den Intelligente Containerterminal’

Målet er, at øge containertrafikken ind og ud af Aalborg, og opnå besparelser for alle aktører og interessenter i værdikæden.

CLS skal facilitere samarbejdet og levere de nødvendige kompetencer bl.a. via Aalborg Universitet.

’Ved hjælp af CLS bringer vi universitetsfolk og teoretisk viden i spil for at styrke udviklingsstrategierne. Nøgleordet er samarbejde mellem aktørerne i hele værdikæden – sammen har vi mulighed for at optimere vores egen og hinandens forretninger, bringe omkostningerne ned og skabe vækst ’

Claus Holstein, Adm. Direktør, Aalborg Havn

CLS’ opgave bliver at se på hvilke udfordringer, der er på området. Og dernæst hvordan der kan skabes en mere effektiv og konkurrencedygtig containerterminal.

CLS skal bl.a. kortlægge værdikæder og aktivitetssystemer for containertrafikken, med det formål at komme med anbefalinger til hvordan yderligere services og transportmuligheder kan gøre containerterminalen mere attraktiv for virksomheder, som opererer ud fra Nordjylland.

’Potentialet i Nordjylland er stort og en øget aktivitet vil være en gevinst for alle virksomheder i værdikæden. Jo større den samlede lagkage er, jo større bid er der til hver enkelt.

Lars Østergaard, Adm. Direktør, Royal Arctic Logistics A/S

‘Den Intelligente Containerterminal’ er i unik forstand essensen af CLS’ mission. Det er et flerårigt projekt der involverer både private virksomheder, offentlige myndigheder og universitetet – og som kommer til at omfatte alle aktører i hele værdikæden.

Læs mere om projektet i artikel i TransPORT nr 34: /UserFiles/file/TransPORT%20nr_%2034%20Intelligent%20Containerterminal.pdf

 

KONXION A/S