EPOKA A/S - Lageroptimering

EPOKA.jpg
01-01-2015

EPOKA - en global leverandør af IT hardware

EPOKA er en global forhandler af ‘high-end’ IT hardware som servere, lagringsystemer og netværks udstyr. Hovedkontoret er placeret i Pandrup i Nordjylland, og herfra leveres alt fra reservedele til komplette IT-systemer både nye og renoverede – herunder også modeller, som er udgået af producenternes sortiment.

EPOKA leverer til mere end 90 lande i hele verden.

Hurtig levering er af afgørende betydning for forretningen og langt den overvejende del af ordrerne leveres indenfor 24 timer efter ordremodtagelse.

Lageropgaven

Lageret hos EPOKA er på 3000m2 og rummer over 1000 hyldemeter med mere end 10.000 forskellige varenumre og langt over 100.000 varer.

Trenden i markedet er, at ordrestørrelserne bliver mindre og mindre. Kravet om hurtig levering øges og ofte sker varemodtagelse og forsendelse samme dag. Alt sammen forhold, der sætter EPOKA’s lagerfunktion under pres.

Hurtig, effektiv og rationel lagerdrift er derfor en væsentlig forudsætning for EPOKA's forretningsmodel.

CLS har gennemført en omfattende analyse af EPOKA’s beholdninger og lagertransaktioner samt analyser af flow, arbejdsprocesser og fysisk dimensionering. Ved hjælp af CLS’ diagnoseværktøjer har det medført en række forbedringsinitiativer, som EPOKA er i fuld gang med at implementere.

Resultatet af CLS’ analyser har virkelig givet os ’Blod på tanden’. Vi arbejder nu aktiv med analyser af vores transaktionsdata, som danner grundlag for løbende optimering af vores lagerfunktion og forbedringer af arbejdsprocesserne. Vi er kommet langt med en bedre organisering og rationel arbejdsdeling.

Jan O. Nielsen, CFO, EPOKA A/S

KONXION A/S