Kolding Havn - strategisk analyse og handlingsplaner

kolding_havn.png
12-09-2017

Kolding Havn – Strategisk analyse og handlingsplaner

Center for Logistik og Samarbejde har igennem et tæt udviklingsforløb med Kolding Havn udarbejdet en strategianalyse og anbefalet handlingsplaner, der kan understøtte den fremtidige udvikling og vækst for Kolding Havn.

Opgaven fokuserede på at analysere, hvordan Kolding Havn kan og bør agere i forhold til målsætningen om at være en niche-havn, hvordan jernbanen på Kolding Havn kan udvikles, samt hvordan Kolding Havn kan agere ramme og identificere forskellige typer forædlingsvirksomheder, der kan indgå i et samarbejde med Kolding Havn og tilknyttede aktører. CLS præsenterede konkrete cases og hjalp Kolding Havn med at få et dybere indblik i hvilke strategiske indsatsområder, de bør fokusere på og en konkret plan for, hvordan dette kunne udføres.

”Center for Logistik og Samarbejde præsenterede konkrete cases og beregninger ift.  bl.a. investeringer i jernbanen og det videre arbejde med specialhavnen og forædlingsvirksomhederne i og omkring Kolding Havn.” udtaler Anders Vangsbjerg Sørensen, Direktør, Kolding Havn.

I samarbejde med Kolding Havn fandt CLS virksomheder i og omkring Kolding Havn, som på nuværende tidspunkt eller i et fremtidigt scenarie kunne udvikle sig på Kolding Havn. Virksomhederne blev interviewet med henblik på at udvikle Kolding Havn.

I forbindelse med udviklingen af Kolding Havn, blev der i projektet ligeledes fokuseret på Kolding Havns forretningsmodel og forretningsbetingelser. På baggrund af analysen af disse gav CLS også input til Kolding Havn i forhold til, hvilke dele af deres forretningsmodel Kolding Havn skulle fokusere på set i forhold til bl.a. Kolding Havns udvidelse af havnearealerne.

”Gennem et tæt partnerskab med Center for Logistik og Samarbejde har vi fået belyst, hvilke strategiske områder vi skal fokusere på.” udtaler Anders Vangsbjerg Sørensen, Direktør, Kolding Havn.

Center for Logistik og Samarbejde har arbejdet tæt sammen med Kolding Havn gennem projektet og CLS takker Kolding Havn for et godt partnerskab.

 

KONXION A/S