LEAN-kursus på farten

Billede_Mekoprint.jpg
15-03-2019

 

Vi har med vores LEAN-kursister været på et spændende besøg hos Mekoprint for at se LEAN i praksis.

 

I går rykkede underviserne fra vores LEAN-kursus - "LEAN på tværs" - og en gruppe glade og opmærksomme kursister, ud af de vante rammer og ind hos Mekoprint i Støvring. Mekoprint har arbejdet med LEAN i produktionen og administrationen siden 2011, og er kommet langt på deres LEAN-rejse. Lene Randers, Business Manager hos Mekoprint, udtalte: "Vi er langt med vores LEAN, men vi bliver aldrig færdige".

LEAN er nemlig en proces snarere end et mål, og der er altid områder der kan forbedres. For at fremme genereringen af forbedringsidéer hos dem der virkelig ved hvor man kan forbedre, nemlig folkene på gulvet, har Mekoprint derfor indført et 'optimeringsbarometer'. Når en ide er udført, føres den gule idelap ganske enkelt over på barometeret, der bruges til at illusterere hvor mange optimeringstiltag der er udført, i en given periode. Hver gang barometeret bliver fyldt, fejres det i fællesskab - f.eks. med is eller kage til medarbejderne. 
Denne simple og smarte løsning var dog ikke det eneste, der imponerede kursisterne. Alle afkroge af virksomheden var gennemsyret af LEAN-tankegangen, og der kørte forbedringer overalt, hvor det gav mening. De mange timer der spares ved LEAN-forbedringerne bliver, tro mod LEAN-ånden, brugt på øget kundekontakt, herunder bl.a. salg og service.

Vi takker Mekoprint for, at vi måtte besøge dem, og vi glæder os til næste kursusgang med "LEAN på tværs".

 

KONXION A/S