Skip to main content

Fjordbus

Center for Logistik og Samarbejde er projektledere og koordinator på et spændende udviklingsprojekt, der sigter mod at skabe en autonom fjordbus, som en ekstra og fleksibel forbindelse mellem Nørresundby og Aalborg.

Projektet er igangsat i 2019 og gennemføres frem til 2022. Projektet spænder bredt fra arbejde med testfartøjer, design og bygning af en 1:1 prototype, til indsamling og programmering af data til test og demonstration af autonomi og endelig idriftsættelse af den emissionsfrie, autonome fjordbus.

Hvorfor en fjordbus?

En ekstra fjordforbindelse, som kan binde Aalborg og Nørresundby tættere sammen har længe været genstand for diskussion.

Lands- og lokalpolitikere har udtalt sig positivt og støttet op omkring ideen om at binde de to byer yderligere sammen, og medierne har med stor interesse formidlet historierne. Med udviklingsprojektet ”Fjordbussen” er vi nu kommet meget tættere på, at denne vision kan realiseres.

Udviklingsprojektet gennemføres i tæt samarbejde med Logimatic Engineering A/S og DTU, og støttes via Innovationsfonden af Shipping Lab samt Port of Aalborg.

 

Læs mere om Fjordbussen i vores brochure her

Center for Logistik og Samarbejde
Langerak 15
9220 Aalborg Ø

CVR: 36 05 10 94

Telefon: +45 60 51 01 71

E-mail: info@logsam.dk

FIND OS
KONTAKT OS

KONTAKT OS