Lean kursus

CLS afholder løbende kurser i LEAN, hvor fokus er ‘Lean på tværs i organisationen‘. På kurset får du ny og brugbar viden om hvordan du, med afsæt i LEAN-principperne, kan være med til at optimere og effektivisere din arbejdsplads. En optimering, der ofte også resulterer i øget medarbejderglæde- og tilfredshed, da kernen i LEAN er ´Work smarter not harder´.

Kurset foregår over 9 uger med 5 kursusgange, samt et følgende besøg/eksamen hos den enkelte deltagers virksomhed. Forløbet er interaktivt, hvor teorien bag LEAN krydres med praksisnære øvelser, erfaringer og hjemmeopgaver, hvor du får lov til at arbejde med de fem LEAN-principper:

  • Identificering af hvad der skaber værdi for kunden
  • Kortlægning og analyse af værdistrømme samt fjernelse af spild
  • Skabe flow for værdiskabende aktiviteter
  • Kaizen (Skabe rum for løbende forbedringer)

Udover en introduktion til LEAN og den bagvedliggende filosofi, herunder nogle af de grundlæggende værktøjer: 5S, forbedringstavler, PDCA, Kanban, Kaizan, 5M, 5xW1H og 5W1H, så kan du på kurset også glæde dig til at få indblik i værdistrømsanalyser, kommunikation samt forbedringer og opfølgning.

Målgruppen for kurset er alle medarbejdere på tværs af organisationen, både ledere, mellemledere og andre gode ‘ambassadører’, som vil gå forrest i et spændende forandringsprojekt.

Ønsker du at læse mere eller tilmelde dig kan du gøre det gennem Erhvervshus Nordjylland.

Her er et par udtalelser fra tidligere kursister på vores LEAN-kursus

“I FunCenter deltog vi på LEAN kurset udbudt af CLS og vores udbytte har været rigtigt stort. Vi har fået kigget vores processer igennem med nye øjne, og vi kunne allerede efter kort tid begynde at forbedre vores arbejdsgange ved hjælp af de værktøjer vi løbende fik tilegnet os på kurset. Det har givet anledning til mange refleksioner og optimeringer af de interne retningslinjer for kommunikation og arbejdsopgaver. Gode, kompetente undervisere har støttet os under forløbet. Vi giver de bedste anbefalinger til teamet hos CLS og hele kursusforløbet.”

Jan Olsen, Indehaver FunCenter Aalborg ApS

 

“For mig har det været en rigtig god og lærerig proces, at deltage på LEAN kurset hos CLS. Jeg synes undervisningen generelt har været god og meget brugbar. Kurset er et godt mix af undervisning, gruppearbejde og individuel opgaveløsning. Også mødet med de andre kursister har givet mulighed for sparring på tværs af virksomheder og nye netværk. Jeg er gået fra kurset med mange nye tanker og ideer, til at bruge LEAN på vores eget centrallager ved Mogens Daarbak. Vi kører nu med ugentlige LEAN møder i vores varemodtagelse og bygger snarest flere afdelinger på. Min afsluttende opgave på kurset omhandlede en værdistrømsanalyse for returvarehåndtering hos Daarbak. Her fandt vi mulighed for megen optimering, der i fremtiden kan give besparelser og bedre kundeoplevelser – og vi er i virksomheden i fuld gang med at føre projektet ud i livet.”

Morten Winther Larsen, Lagerforvalter Mogens Daarbak A/S    

 

“Jeg har tidligere deltaget i andre kurser, men LEAN kurset hos CLS et et af de bedre. Det har været spændende at få lov til at se og arbejde med ens egen organisation, samt at få og tilegne redskaber, som gør det muligt at kigge på eksterne og interne processer.

Niveauet har hverken været for lavt eller højt, og der har været en god veksling mellem undervisning og hjemmeopgaver.

Jeg kan anbefale kurset til alle!”

Rasmus Hjorth, Projektleder Himmerland Boligforening

Center for Logistik og Samarbejde
Langerak 15
9220 Aalborg Ø

CVR: 36 05 10 94

Telefon: +45 60 51 01 71

Telefon: +45 30 32 64 04

E-mail: info@logsam.dk

FIND OS
NYSGERRIG? BOOK ET MØDE

BOOK ET MØDE