Skip to main content

Maritimt Block-Kraft

Maritimt Block-kraft er et samarbejdsprojekt, som handler om at undersøge hvorfor og hvordan den digitale omstilling påvirker virksomhedernes konkurrenceevne og fremtidige vækstmuligheder, herunder om Blockchain teknologi kan understøtte eventuelle udfordringer og muligheder.

At omstille sig til digitaldrift er naturligvis meget nemmere sagt end gjort, og undersøgelser fra Dansk Erhverv viser, at er der mange virksomheder, der har et ønske om at være mere digitale, men mangler kompetencerne eller ressourcerne til at gennemføre et sådant forløb.

4 ud af 10 virksomheder har automatiseret mindst én funktion indenfor de seneste 2 år.

1 ud af 3 oplever mangel på kompetencer som en barriere for yderligere digitalisering.

Center for Logistik og Samarbejde har, i den forbindelse,  igangsat et samarbejdsprojekt, der sætter fokus på de fremvoksende digitale teknologier, herunder Blockchain, og hvorvidt den kan være en løftestang for små- og mellemstore virksomheder, eller om mødet med avancerede teknologier bliver en konkurrencemæssig hæmsko. Projektet kortlægger de deltagende virksomheders nuværende situation, såsom digital omstillingsevne og parathed, med henblik på at identificere den bedste metode og derved hjælpe virksomhederne videre i den digitale omstilling.

Projektet er indgået i samarbejde med bl.a. Grenaa Havn, Hanstholm Havn, Hirtshals Havn og Port of Aalborg og gennemføres i 2019-2021. Maritimt Block-Kraft er støttet af Industriens Fond og Port of Aalborg.

Center for Logistik og Samarbejde
Langerak 15
9220 Aalborg Ø

CVR: 36 05 10 94

Telefon: +45 60 51 01 71

E-mail: info@logsam.dk

FIND OS
KONTAKT OS

KONTAKT OS